Werkwijze

Werkwijze en mogelijkheden

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat ik naar de mens kijk in zijn geheel, zijn totaliteit. Lichaam en geest zijn, voor mij, één en niet los te zien van elkaar. Ook ga ik er vanuit dat de wijsheid in ieder mens zelf zit. Een ieder weet, diep van binnen, heel goed wat er nodig is maar door allerlei overtuigingen, patronen, verwachtingen van jezelf en van anderen word het weten en voelen wat er nodig is wel eens zo diep weggestopt. Dan is het fijn als er iemand is die dit samen met jou weer helder kan krijgen. 

En zo iemand zou ik voor jou kunnen zijn. Zoals er niet één waarheid is is er ook niet één methode om mee te werken. Mijn werkwijze heeft zich ontwikkeld door van allerlei methodes wat mee te pikken. Het is mijn unieke werkwijze die ik volledig af zal stemmen op jouw behoefte. Ik ga met je kijken naar je probleemsituatie die ik dan meteen een uitdaging wil noemen.

Samen gaan we kijken naar wat er nodig is. Het begint met het kennismakingsgesprek. Dit kan in mijn praktijk of telefonisch en duurt ongeveer 30 minuten. Dat is vrijblijvend wat betekent dat je aan het einde van dit gesprek gewoon kunt zeggen “met jou voel ik geen klik” of “het voelt niet veilig” of wat het ook moge zijn. Het is allemaal prima en kost je niets.

Als je besluit verder te gaan dan volgt er na een telefonische afspraak een ontmoeting in de praktijk of aansluitend aan de kennismaking een intakegesprek. Je kunt overigens het behandel-/intakeformulier ook van te voren invullen en meenemen.

Het intakegesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kan je aangeven wat je verwachtingen zijn. Belangrijk hierin is dat je weet dat er geen pasklare oplossing is en dat ik samen met jou op zoek ga naar de wijsheid die in jezelf zit. Hierbij gebruik ik mijn intuïtie, mijn empathie, de kennis vanuit mijn opleiding tot transformatietherapeut en mijn levenservaring. Van jou verwacht ik jouw inzet om te willen transformeren. Dan durf ik te zeggen dat er altijd inzichten komen tijdens één of meerdere sessies. Samen met jou maak ik afspraken met daarin jouw doelen en jij bepaalt hierin welke kant we opgaan en ik volg je, ga naast je staan en zal je af en toe een spiegel voorhouden. Dit alles in een veilige en rustige ruimte.

Begeleiding vanuit mijn hart naar jouw doel(verlangen).

Transformatie therapie

WAT IS TRANSFORMATIE THERAPIE?

DE WERKWIJZE

WANNEER EFFECTIEF?

Lees meer

EMDR

WAT IS EMDR?

DE WERKWIJZE EMDR.

WANNEER TE GEBRUIKEN?

Lees meer