Tarieven en vergoeding

Trowaves

Mijn tarieven

Trowaves

Vergoedingen

Mijn registraties

Ik ben geregistreerd bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, in de vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk (VPMW).
Ik ben tevens geregistreerd bij RBCZ, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.
Dit houdt in dat ik, als psychosociale hulpverlener en zorgprofessional bij Trowaves, zal voldoen aan de kwaliteitseisen van de NFG. Ook verplicht ik me tot deelname aan bij- en nascholing.

Kwaliteitsbewaking

De zorg rondom de Wkkgz (Wet Klachten, Kwaliteit en Geschillen Zorg) is door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, via CamCoop, geregeld middels een klachtenfunctionaris en aansluiting bij de geschillencommissie. Voor aanvullende informatie verwijs ik u naar deze webpagina.

Vergoeding

De reeds genoemde registraties en het hebben van een goede kwaliteitsbewaking betekent voor je dat er vergoedingen vanuit verschillende zorgverzekeraars mogelijk zijn, indien je aanvullend verzekerd bent. Check vooraf altijd uw polis om misverstanden te voorkomen. De kosten van een psychosociaal consult tellen niet mee voor het eigen risico.
Let wel: ALLEEN de INDIVIDUELE psychosociale consulten kunnen voor een VERGOEDING in aanmerking komen. Groeps-, relatietherapie en coaching komen niet voor vergoeding in aanmerking! Een uitzondering hierbij is CZ voor relatietherapie indien aanvullend verzekerd!
Een overzicht van de zorgverzekeraars en hun vergoedingsmogelijkheden vindt je op www.de-nfg.nl/vergoedingen.

Bijzondere omstandigheden

  • PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)?
    Wanneer je een PGB ontvangt kunt je begeleiding bij mij inkopen.
  • EEN MINIMUM INKOMEN?
    Voor mensen met een minimum inkomen geldt een aangepast tarief. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij voorkeur per email.
  • BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN?
    Afspraken, anders dan genoemd bij de tarieven, worden in het intakegesprek besproken en in de behandelovereenkomst geplaatst. Hierover kunnen dus geen misverstanden ontstaan.

* Het overzicht van de zorgverzekeraars is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door de NFG. De NFG en Trowaves zijn echter niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden
* Trowaves is tevens onderdeel van het therapiepsycholoog-netwerk. Je vindt mij daar onder deze link.

Trowaves

Veel gestelde vragen betreffende tarieven.

Nee hoor, je kunt zonder verwijzing bij mij terecht. Allereerst voor een kennismaking van een half uur waarin we kunnen kijken en aftasten of er een klik tussen ons is. Het is nodig om een vertrouwd en veilig gevoel te hebben bij mij als persoon en in mijn praktijkruimte.

Na het eerste contact kan er een afspraak gemaakt worden in de volgende week, uiterlijk binnen twee weken. Dit geldt natuurlijk met uitzondering van eventueel geplande vakanties.

De email wordt altijd dezelfde dag nog beantwoord. Je kunt mij ook bellen (eventueel inspreken op de voicemail): ik bel je dan binnen één dag terug.

Het kan gebeuren dat het antwoord in jouw spambox terecht is gekomen. Als dat niet het geval is dan kun je mij bellen 06-49893353 of rechtstreeks mailen naar info@trowaves.nl

Jazeker, ik ben een gediplomeerd psychosociaal therapeut en ik heb tevens een diploma psychosociale basiskennis. Ik ben jaarlijks verplicht om bij- en nascholing te volgen. Ook ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en de overkoepelende organisatie RBCZ. Via deze beroepsvereniging ben ik verzekerd bij de klacht- en geschillencommissie indien dit nodig is.

Het betreft zogenaamde complementaire (lees: aanvullende) zorg en dit komt uit het potje alternatieve geneeswijzen en is dus opgenomen in een eventueel aanwezige aanvullende verzekering.

Indien je aanvullend verzekerd bent is er bij meeste verzekeringen een maximale vergoeding per dag en een maximum vergoeding per jaar. Je moet hier altijd zelf even contact opnemen met de eigen ziektekostenverzekeraar.

De individuele- en relatietherapie die per sessie afgerekend worden mogen altijd gestopt worden als jij/jullie dat willen. Relatietherapie met vooruitbetaalde 5 sessies kunnen wél tussentijds gestopt worden, maar niet worden terugbetaald. Overgebleven sessies kunnen eventueel omgezet worden in individuele therapie.

Transparante prijzen bij Trowaves

Bij onduidelijkheid over tarieven of bijzondere omstandigheden kun je informatie vragen. Er is een PIN-automaat aanwezig zodat je niet in de gaten hoeft te houden wanneer de factuur betaald moet zijn.

Scroll naar top