Kennismaking en Intakegesprek

Trowaves

Kennismaking
intakegesprek

De afspraak?

Het maken van een afspraak voor de kennismaking kan via de website of per telefoon. In een eerste telefoongesprek vraag ik naar je e-mailadres. Ik stuur je dan een voorstel met datum en tijd voor een kennismaking en eventueel aansluitend een intakegesprek.
Als je je aanmeldt via de website stuur ik je een e-mail terug binnen 24 uur. In de e-mail benoem ik duidelijk de kosten en de manier van betalen zodat je de gelegenheid hebt om dit vooraf door te nemen. Zo ontstaan er geen misverstanden. Het gebeurt wel eens dat mijn e-mail in een spambox terecht komt. Houdt hier rekening mee als mijn reactie uitblijft.

Kennismaking.

Een kennismaking duurt 30 minuten en vindt telefonisch plaats of in mijn praktijkruimte. De kennismaking is gratis.
Wat wordt er zoal besproken? Natuurlijk is er plaats voor voorstellen van de cliënt(en). Ook zullen er voorstellen zijn van mij als therapeut. Ik vertel ook wie ik ben, wat ik doe en leg mijn manier van werken aan je uit. Tevens vertel ik je dat ik een psychosociaal therapeut ben, wat dat inhoudt en dat ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging en daarmee ook verzekerd ben voor wat betreft het klacht- en tuchtrecht, mocht dit nodig zijn. De duur van de sessies zijn 1 of 1,5 uur. Je kunt natuurlijk zelf aangeven wat je graag wilt. Daarna volgt nog een oriëntatie en globale uitleg van de hulpvraag. Ik zal meteen aangeven wat ik daarin zou kunnen betekenen voor je/jullie.

Intakegesprek.

Het intakegesprek duurt 60 minuten en kan eventueel aansluitend plaatsvinden na de kennismaking. De kosten voor een intakegesprek vindt je op de tarievenpagina.
We gaan in een intakegesprek dieper in op de hulpvraag. Er volgt een inventarisatie van de personalia en de anamnese van cliënt(en).
Een eventuele vergoeding vindt plaats vanuit je aanvullende verzekering. Neem zelf contact op met je ziektekostenverzekeraar als hier vragen over zijn.
Dan gaan we samen kijken wat je graag wilt bereiken met de therapie, je doel helder krijgen. Aansluitend vindt een inschatting plaats van het aantal sessies dat nodig is. Ook wordt er verteld dat er een cliëntendossier zal komen waarin een samenvatting wordt opgenomen van wat er besproken is en wat er gedaan is tijdens de sessie.
De afspraken die we maken tijdens het intakegesprek komen in de behandelovereenkomst. Deze neem je mee naar huis, lees je nog eens door en je zet, als je akkoord bent, je handtekening onderaan het formulier. In overleg of na een evaluatie kunnen de afspraken natuurlijk nog herzien worden. Neem de behandelovereenkomst bij je 1e sessie weer mee, zodat deze ingescand kan worden. De overeenkomst krijg je later weer terug.
Bij vragen en/of onduidelijkheden kun je me bellen of mailen. Ik zorg er dan voor dat je binnen 24 uur antwoord krijgt.

Kennismaking / Intakegesprek

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking van 30 minuten.
Dit kost je helemaal niets.

Scroll naar top