Energetica

Trowaves

Energetica

Wat houdt energetica in?

Energetica gaat over de rust in jezelf vinden. Dus innerlijke rust, je gedachten even laten zijn en er geen gehoor aan geven. Je gaat daardoor meer verbinding krijgen met jezelf en leven vanuit jouw essentie.

Er zijn verschillende manieren om dit te gaan ervaren. Een manier om tot innerlijke rust te komen is middels meditatie of visualisatieoefeningen.
Er zijn verschillende soorten meditatie:

  • Visualisatie: Hier werk je met je eigen verbeeldingskracht.

  • Meditatie gericht op je lichaam: Het kunnen voelen van de spanning en het loslaten van die spanning zodat er ontspanning gevoeld kan worden.

  • Ademhaling: Met aandacht ademen zodat er steeds meer ontspanning ervaren kan worden.

energeticaHet meebewegen met de veranderingen en de uitdagingen die het leven ons brengt zonder in een staat van paraatheid te zijn. Dit zorgt voor energie in plaats van dat het je allemaal veel moeite kost. Je bent je gevoelens niet, maar je beleeft ze.

Het energetisch systeem van de mens bestaat uit specifieke centra van energie. Deze centra heten de chakra’s. Meer hierover vind je bij spirituele psychologie.

Om je energiesysteem goed te laten functioneren is het belangrijk dat je gegrond bent. Dat betekent hier letterlijk met beide benen op de grond. De aarde onder je voetzolen voelen. Het is belangrijk om hier de dag mee te beginnen, zodat je je energiesysteem als het ware aanzet. Goed gegrond zijn betekent dat je je veilig en beschermd voelt, in jezelf en met jezelf.

Het denken dat je controle hebt over alles wat je overkomt of wat er gebeurd vraagt energie. Het vechten kost je heel veel energie. Acceptatie dat het is zoals het is en komt zoals het komt geeft innerlijke rust. Leven in het moment, in het hier en het nu, is het leven nemen zoals het komt.

Meditatie voordelen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.
Fysiek oa verhoogt het serotoninegehalte en dat zorgt voor een happy feeling en verhoging van je energieniveau.
Mentaal geeft oa verhoogde zelfkennis, beter kunnen reflecteren, minder piekeren, heldere gedachten.
Emotioneel zorgt oa voor afname van angst-en stressgevoelens, innerlijke balans en rust.
Spiritueel oa versterkt gevoel van verbondenheid en gevoelens van compassie.

Energetica gaat ook over het ego. Het ego die het vaak zwaar vindt, te lastig vindt of nooit goed genoeg vindt. De sleutel is pure zelfliefde en zelfacceptatie. Laat komen wat er komt en laat je meevoeren met hoe het leven zich aandient. Je hoeft je niet zo met je eigen leven te bemoeien. Het gaat erover hoe je bent en wie je bent en niet over hoe je zou willen, moeten of horen te zijn!

Ook het reinigen en beschermen van jouw energiesysteem is belangrijk. Zo ontdoe je jezelf van allerlei energieën die niet van jou zijn.

Energetische reiniging en bescherming:
Naast een fysiek lichaam heeft een mens ook een energetisch lichaam. Dit wordt ook wel aura genoemd. De aura fungeert als frequentie zender. Liefdevolle gedachten zorgen voor een andere frequentie dan bv angstige gedachten. Hoe meer je dit kan voelen des te beter je naar binnen kunt keren. Hoe beter je dit herkent en dus bewust kunt worden, des te meer je ook herkent dat energieën licht (zuiver) of zwaar (duister) aan kunnen voelen. Dit wil niet zeggen dat er goede en slechte energieën bestaan. Het gaat om de bewustwording van “wat kost me energie” en “wat geeft mij energie”. Lichaam en geest zijn niet van elkaar te scheiden. Lichaam en geest zijn één.
energetica
Het aan de slag gaan met jezelf vraagt om bewustwording. Te beginnen met oude psychologische rommel en troep met de daarbij horende emoties op te ruimen. Zij zitten in je systeem en daar heb je last van, maar je bent er je niet van bewust. Dit kan in het begin heel heftig voelen, maar naarmate je dichter bij jezelf komt zal dit je energiesysteem schoonmaken en daarmee ruimte maken voor andere energieën.
De energie van het hartchakra is hiervoor de hoogst persoonlijke graadmeter. Als deze (weer) opengaat kan je weer verbinding maken met de universele liefde die er is voor ons allemaal.

Over het chakrasysteem is meer te vinden onder spirituele psychologie.

bron: syllabus systeemdenken nemacademy.nl

Vindt de verbinding met jezelf

  • Worstel je met het aangeven van je grenzen?
  • Ken jij je eigen grenzen eigenlijk wel?
  • Voel jij wat belangrijk voor jezelf is?

Trowaves kan het steuntje in je rug zijn als je dit graag wilt gaan voelen.

Scroll naar top